vrijdag 29 juni 2012

Zomerse workshop - Vrolijke gieter




Niet waterbestendig maar wel lekker gevuld met heerlijke chocolade bloemen (melk en puur).
Zin om dit te komen maken? Geef je dan snel op want vol=vol. Wanneer; zaterdag 14 juli tussen 10.00 en 17.00 uur. Kosten € 9,50 incl. alle materialen, werkbeschrijving, patronen en consumpties.
Eventueel zelf een lunchpakketje meenemen. Inschrijven kan tot 7 juli door mij te mailen of te bellen.

Zomerse workshop - Viskoffertje/zeilkoffertje



Nu had ik echt een paar erg leuke ideetjes in mijn hoofd voor vaderdag maar wegens drukte -en dus tijdgebrek- is daar helemaal niets van terechtgekomen. Gelukkig dat dit idee ook heel geschikt voor de zomer waardoor ik het toch graag aan wil bieden als workshop. Kan ik het hoop ik toch een beetje goed maken met dit superleuke kadootje voor de sportvisser of zeilfanaat. Gevuld met een mini kruidenbittertje, een zakje Fishermansfriend en een herenzakdoek, want het blijft toch 'sterk spul'. Wanneer; zaterdag 14 juli tussen 10.00 en 17.00 uur. Kosten € 13,50 incl. materialen, werkbeschrijving, patronen en consupties. Eventueel zelf een lunchpakketje meenemen. Inschrijven kan tot 7 juli door mij te mailen of te bellen.

Zomerse workshop - Strandtas




Deze hippe strandtas is gevuld met strandballen! Ik vond deze pepermuntballen in de supermarkt en zag er meteen 'strandballen' in en tja, daar moet ik dan wat mee natuurlijk. Dus er een tasje/doosje omheen gefreubeld. Laat die hittegolf nu  maar komen! Wanneer; zaterdag 14 juli tussen 10.00 en 17.00 uur. Kosten € 9,50 inclusief materialen, werkbeschrijving, patronen en consumpties. Eventueel zelf een lunchpakketje meenemen. Inschrijven kan tot 7 juli door mij te mailen of te bellen.

dinsdag 5 juni 2012

Vintage trouwalbum voor mijn ouders deel 3



Ik was hier van plan een pocket te maken waar de twee labels in zouden passen maar dat werd te krap. Toen bedacht ik dat het wel leuk zou zijn de strook alleen aan de linkerkant vast te lijmen en mijn ouders de strook gewoon op kunnen tillen om de labels te lezen. Je hebt toch ook van die flappenboekjes voor kinderen waarachter iets verstopt zit. Helemaal leuk!




Het leek me leuk om ook ons lied en mijn toespraak in het album te verwerken zodat onze ouders dat thuis op hun gemak nog eens zouden kunnen doorlezen. Nu stond dat allemaal op A4-tjes en die passen niet handig in een A5 album. Ik heb ze dus gevouwen in A6 formaat en ze in mooie luxe enveloppen gedaan. Op de bovenste van deze twee foto's heb ik een pocket gemaakt van zo'n envelop. Dat gaat redelijk simpel; je plakt eerst de voorkant gewoon dicht, snijdt er aan de zijkant een strookje af, ponst daar in het midden een hapje uit met een cirkelpons en voila je hebt een handige snelle pocket.



Het leek me ook aardig om zoiets als het weerbericht van toen in het boek te verwerken. Dat kun
je gewoon opvragen via internet, heel handig dus. In de achtergrond heb ik papier gebruikt van het paperblock 'bookprint' van Papermania. Zo is het net een stukje oude krant. Je kunt natuurlijk ook een oud vergeeld boek kopen bij de Kringloopwinkel en daar stukjes uit scheuren of knippen als achtergrond. Ik heb ook een paar van die boeken liggen en gebruik ze ook voor mijn Vintage kaarten.



Gemaakt door mijn schoonzusje Patricia, zij heeft het matje van de foto als pocket gebruikt voor een van de labels.




Mijn ouders houden ontzettend van uitstappen maken in eigen land en laat mijn dochter nou net een hartstikke leuk liedje hebben geleerd op school over allerlei plaatsen in Nederland met een dubbelzinnige naam. Dat lied heeft ze samen met haar broertje voor Opa en Oma gezongen tijdens het feest en ik heb de tekst in het album geplakt. Het pastte ook weer mooi bij de foto waar mijn ouders samen door de Keukenhof wandelen! Soms komen dingen gewoon toevallig heel goed uit.
Deze foto is bevestigd op een enveloppocket waar de ABC tekst van de kleinkinderen in zit.
Zo kun je heel veel verwerken in een beperkte maat album.




Het boek was een kado namens iedereen die aanwezig was op het feest. Namens kinderen en kleinkinderen boden wij onze ouders een dagje uit aan in de vorm van een 'tijdreisje' op Hemelvaartdag 17 mei j.l. De spoorlijn van Hoorn naar Medemblik bestond die dag 125 jaar en diverse figuranten beeldden de reizigers van toen uit in en rond de diverse stoomtrams. We hebben dit ritje gemaakt en zijn later overgestapt op de boot van Medemblik naar Enkhuizen waar we hebben rondgewandeld, op een terasje zijn blijven plakken en later samen een hapje hebben gegeten in een knus restaurant.
Deze kadobon heb ik zo gemaakt dat hij later in het album bijgevoegd kon worden.
Het is een combinatie van scrappen en stempelen, zo kon ik lekker meteen mijn nieuwe vintage stempels gebruiken.

Nu is het wat zonde om zo'n kwetsbaar album zo in de kast op te bergen dus heb ik na afloop een perfect passende schoenendoos met scharnierende deksel beplakt met oud goud kleurig papier en een mooie foto erop. Mijn ouders bewaren daar het album in, de kaarten die zij kregen en ook een dvd met de foto's van de feestdag. Zo zit alles netjes bij elkaar.

Nog een laatste tip; plak nog niet alle versiersels en frutsels in je album tijdens het scrappen. Eerst gewoon de basislayouts met de foto's. Pas na het inbinden de wat dikkere elementen omdat je dan pas goed kunt zien waar ze het best uitkomen zodat je album nog enigzins dicht kan.
Ik hoop dat jullie dit een leuk item vinden en er misschien nog wat inspiratie uit kunnen opdoen.

X Sindy





Vintage trouwalbum voor mijn ouders deel 2




Deze spread is van mijn eigen hand. Ik vind het zelf leuk om details op beide bladzijden te laten terugkomen zodat er één geheel ontstaat. Op mam haar trouwjurk zaten kleine bloemetjes. Dat vond ik zo leuk dat ik een deel van de jurk heb uitvergroot en er kanten bloemetjes bij heb geplakt.



Dit vind ook zo'n leuk idee van mijn broer, pockets voor de labels met portretjes erop en dan al die toepasselijke teksten erbij gezocht.


Het labeltje van mijn zoon van 8. Dit wensje kwam recht uit zijn hart.



We deden het echt niet expres maar mijn broer heeft echt bijna alle roze pagina's gemaakt hi hi.




Ik heb op mijn eigen pagina's hier en daar een rand gebruikt van een rechthoekig taartkleedje (Action) Daar kun je hartstikke leuke dingen mee doen. Ook laat ik graag foto's overlappen.

De laatste foto's in het volgende blogbericht!

Vintage trouwalbum voor mijn ouders deel 1


Het boek is gemaakt op A5 formaat en voorzien van een harde kaft. Bij elkaar gebonden met mijn Cinch en de dikste bindspiraal die er is en wonderwel nog pastte. De uiteinden van de spiraal heb ik expres aan de buitenzijde van het boek laten vallen en ze samengevlochten met satijnband, zo kunnen er geen pagina's tussen bekneld raken en het staat ook meteen heel chique. Verder afgewerkt met een strik van kant en band. Mocht je ook ooit een album maken wat je met een spiraal wilt binden, houdt er dan rekening mee dat je, aan de zijde van de pagina's waar de spiraal komt, niet teveel tierelantijnen plakt, anders past het niet meer tussen de spiraal. Aan de andere zijde mag het boek best wat openstaan vind ik zelf dus daar heb je wat meer speelruimte.



Detail. Dergelijke labeltjes zitten overal in het boek. De bloemen heb ik losgeknipt van een stuk bloemenband.


Mijn ouders zijn hier nog zo jong. Mama is nog geen 19 en papa is 24. En ik ben in de maak want ik wordt op deze foto al drie maanden gedragen. Ik was dan ook de oorzaak van dit evenement en daar heb ik geen spijt van, want mijn ouders bleken voor elkaar gemaakt dat bewijst de afglopen 40 jaar!
Die puzzelstukjes vond ik dan ook zo symbolisch. Bij de Action verkopen ze setjes met A6 blanco puzzeltjes voor kinderen om zelf een puzzel op te kleuren. Ik beplak ze liever met mooi papier!


Aangezien we alleen foto's hadden met fragmentarische delen van de trouwauto, is mijn broer Don op het internet gaan zoeken naar een complete foto. En voila, even in zwart wit uitgeprint zodat ie er mooi tussen pastte. Een Cadilac uit de jaren 60, wat een beauty. Mijn broer is gek op mooie auto's dus dit werd zijn pagina, ook al moest ie daarvoor, volgens ons schema, met roze aan de slag! Hij bleek die bewuste zondag te beschikken over een waar scraptalent. Dat is nog grappiger als ik vertel dat hij in het dagelijks leven een stoere bouwvakker is die niet vies is van menig schunnige mop.




Mijn man bleek een waar labelhoesjesmaker te zijn. Heeft hij daar op zitten zweten, pons ik na afloop de gaten aan de verkeerde kant. Oeps! Maargoed, een beetje creatieve geest weet ook daar wel weer een oplossing voor te vinden; je rijgt er gewoon een mooi lintje door! Net of het zo hoort.


Deze foto bestaat uit een fragment van een grotere foto waarop mijn moeder uit de auto stapt bij het stadhuis. Wanneer je met foto's gaat scrappen is het leuk om op details in de foto te letten en daar wat mee te doen. Ik vond haar schoenen zo mooi dat ik daar graag even extra de aandacht op wilde richten, meestal zitten ze verstopt onder de jurk. Probeer dat ook eens in je fotoprogramma, om een bepaald detail uit de foto te snijden, uit te printen. Manlief heeft er tweedezelfde van over elkaar gezet, daar had ik nou zelf weer niet opgekomen.


Mijn man Wouter is een muziekfreak en is op het internet gaan zoeken naar hoezen van de singles uit 1972. Die heeft hij als een strookje verwerkt in de pagina. Dat is leuk als je zo'n project met meerdere mensen maakt. Ieder heeft een eigen manier of stijl en verwerkt zijn eigen ideeën erin.


Ook hier is een detail van de foto uitgesneden en vergroot. Als je dan ook nog in één van je ongeveer 150 papierbloks een tekst blijkt te hebben die zo bijpassend is, dan is dat echt super. Nu had ik mijn verzameling bloks al wel beperkt tot Vintage, huwelijk en romantisch en alleen die klaargelegd die qua kleur en stijl met elkaar zouden matchen anders zouden we hier ter plekke gek zijn geworden.
Het is echt leuk om diverse bloks met elkaar te combineren.


Dit lijken net pasfoto's maar ook dit zijn fragmenten van grotere foto's.
Grappig is dat mijn man kleuren heeft genomen die ikzelf nooit zou hebben gekozen maar daar dan toch iets heel moois van heeft weten te maken. Compliment voor mijn, in een zware metalband zingende meubelverkoper, die nog nooit van zijn leven heeft gescrapped! Hij barst van de familie albums en band albums want hij is gek op foto's maar normaal plakt hij deze gewoon zo in. Hooguit knipt hij er wel eens een detail uit of een leuk vormpje. Maar hij heeft zich hier behoorlijk uitgeleefd.




Mijn schoonzusje Patricia houdt wel van lieve friemeltjes. Zij ging voor de stansen en de Cuttlebug en heeft de binnenkant van de mal gebruik om over te nemen op de foto (met balpen). Daarna heeft ze de foto's uitgeknipt en in de uitgestanste vormen gelijmd.  Zoals je ziet hebben we het album gemaakt in de vorm van spreads, dat zijn dubbele pagina's de qua kleur en lay out bij elkaar passen. Zo zou je ook bepaalde delen van een foto of papierstrook kunnen laten doorlopen over beide pagina's. Moet de foto zich daar wel voor lenen natuurlijk.


Hier hebben we het trouwboekje gebruikt als achtergrond voor de ringenfoto's. Leuk detail zijn hier ook de kunststof trouwringen.

In het volgende bericht meer uit het album

maandag 4 juni 2012

40 jarig huwelijksfeest van mijn ouders

Op 12 mei 2012 vierden wij het 40 jarig huwelijksfeest van onze lieve ouders. Ter gelegenheid daarvan maakte ik samen met manlief, broer en schoonzus een prachtig Vintage foto album waarin we alle oude trouwfoto's, in het klein, opnieuw een plekje hebben gegeven. Familie en vrienden hebben allen een labeltje voorzien van een wens, gedicht, herinnering e.d. welke we overal in het album hebben  'verstopt'. Het was een enorme klus - en een enorme puinhoop hier in huis - maar het was het dubbel en dwars waard. De voordrachten van deze dag hebben we er eveneens in verwerkt; liedteksten, het ABC door de kleinkinderen, mijn toespraak. Deze zitten weer verstopt in diverse enveloppen of zijn gebruikt als achtergrond. Onze ouders waren diep onder de indruk en natuurlijk vloeiden er wat gelukstraantjes. Het was een supermooie dag waar we samen met familie en vrienden erg van hebben genoten.



Natuurlijk werden er romantische cupcakes geserveerd.
Marion kwam als geroepen om te helpen bij het maken van de 26 rozen, onwijs bedankt lieverd!
Later met mijn schoonzusje Patricia de cupcakes opgemaakt en voorgeproefd! Tja, je moet wel weten wat je serveert natuurlijk hi hi.



Pap en mam bewonderen het aandenken aan deze bijzonder geslaagde dag en gaan samen even terug in de tijd.

In de volgende blogberichten foto's van het boek zelf.