vrijdag 6 juli 2012

Thee- en geboortegeschenkjes bij Goed voor Elkaar!

Een paar blogberichten terug liet ik jullie weten dat de enige echte tweedehandskledingboutique met bijbehorende biologische theeschenkerij in Heemskerk zou worden geopend. Inmiddels is deze gezellige combinatie volop in bedrijf en vinden mensen met een beperking er een fijne dagbestedingsplek. Je kunt hier terecht voor inbreng van tweedehandskleding, sieraden en tassen of juist als je op zoek bent naar nette voordelige spulletjes. Alles hangt er keurig gesorteerd en paskamers zijn aanwezig. Even onthaasten in de knusse theehoek onder genot van een kopje thee met huisgemaakte heerlijkheden is zeker aan te raden. De sfeer is er knus en ongedwongen.

De afgelopen weken ben ik heerlijk creatief in de weer geweest met het maken van diverse originele theegeschenkjes die bij Goed voor Elkaar voor leuke prijsjes worden verkocht. Je vind ze daar in de 'Theekast'. Ook zijn er leuk verpakte babysokjes te koop als geboortegeschenkje en ik ben nog lang niet uitgedacht!

In de blogberichten hieronder een aantal impressies.

Babysokjes in doosje


 


Gemaakt in opdracht van GvE.
Lieve schuifdoosjes met daarin babysokjes. Je vind ze in de winkelkast van de boutique bij de babykleertjes. Binnenkort komen er nog zulke, maar dan neutrale, doosjes bij. Leuk om alvast te geven aan de aankomende moeder. Op = op. De doosje kunnen op bestelling gemaakt worden voor jongen, meisje of neutraal, papier kan afwijken.

Theekaarten bij Goed voor Elkaar deel 3





Gemaakt in opdracht van GvE. Diverse kaarten met daarin een zakje biologische thee uit de theeschenkerij. De kaarten kunnen gewoon per post worden verzonden.

Theegeschenken bij Goed voor Elkaar deel 2





Gemaakt in opdracht voor GvE.
Tealightcards met daarin 4 geurtheelichten en een boekenlegger.





Gemaakt in opdracht van GvE.
Theehoesjes gevuld met biologische thee uit eigen theeschenkerij.



Gemaakt in opdracht van GvE.
Theekopjes waar naderhand leuke theepakketjes van zijn gemaakt.




Theegeschenken bij Goed voor Elkaar deel 1




In deze gezellige oude 'theekast' in de theeschenkerij vind je tal van leuke originele theegeschenken.
De meiden hebben superleuke pakketjes samengesteld voor diverse gelegenheden en wil je iets speciaals, dan wordt er met je meegedacht en zo mogelijk speciaal naar wens gemaakt. Je vind er ook lieve dingetjes van mijn hand. Daarover meer in deel 2.



Verse muntthee met honing, met liefde gezet door Thea, een van de cliënten. Elke dag wordt er overigens ook vers gebak geserveerd, huisgemaakt door een van de keukenprinsessen.



Impressie van de tweedehands kledingboutique. Keurig op maat geselecteerde nette dames- en kinderkleding, soms zelfs nog ongedragen. Er zijn keurige ruime paskamers en spiegels aanwezig.






Dropzakje voor echte mannen



Dit heb ik gemaakt voor mijn vader voor zijn vaderdag maar het is ook een leuk idee als afscheidskadootje voor de Beste Meneer of Meester zo vlak voor de zomervakantie. Je kunt er een cellofaan kaartenzakje voor gebruiken. Ik heb er 'Wereldreizigers' van Klene in gedaan want dat pastte mooi bij het landkaartjespapier en de vintage scheepsstempel. Zakje vullen, bovenkant 2x omslaan en dubbelgevouwen strookje er overheen vastnieten. De nietjes kun je wegwerken door er iets leuks overheen te plakken.

Sleutelhanger van fotokokertje



Dit is zo leuk om te maken! Een fotokokertje bekleden met mooi papier. In het dopje een gaatje prikken. Touwtje door de sleutelring halen en aan de dubbele draad mooie bijpassende kralen en een vilten- of kanten bloem rijgen. Uiteinden door het gaatje in het dopje steken en aan de binnenkant vastknopen met een klein kraaltje. Zo heb je snel een originele sleutelhanger waar parkeergeld of boodschappenmuntje in bewaard kan worden. Leuk als afscheidskadootje voor de juffen zo vlak voor de zomervakantie. Die zijn altijd een dankbaar slachtoffer van mijn freubelkoorts.